Bergen fiyortlara açılan bir kapı. En güzel fiyortlara bu güzel şehirden bot turları ile gidebiliyorsunuz. “Geirangerfjord & Norway in a nutshell” turunu satın alırken Bergen’ de kalış gecemizi 4 gün seçmiştik. Böylece “Hardangerfjord in a nutshell” turuna da Bergen’ den günü birlik katılma imkanımız oldu.
Sabah Bergen tren istasyonundan Voss’ a giden trene bindik. Burada Amerikalı yol arkadaşlarımızla da karşılaştık. Onlar da Flåm üzerinden Oslo’ ya döneceklerdi. Voss tren yolculuğumuzu birlikte geçirdikten sonra vedalaşıp Ulvik’ e giden otobüse binmek üzere ayrıldık. Yolda artık görmeye alıştığımız şelaleler, kırmızı, turuncu şirin Norveç evleri bize eşlik etti. Manzara her zaman olduğu gibi büyüleyiciydi.
Ulvik’ e vardıktan sonra Eidfjord’ a gitmek için bota bindik. Aktarma süreleri programda çok kısa görünse de mesafeler çok yakın olduğu için herhangi bir sıkıntı yaşamıyorsunuz. Hatta çoğu zaman bineceğiniz yerde indiğiniz için 1-2 dakikayı fotoğraf çekmeye bile ayırabiliyorsunuz.
Eidfjord kasabasına vardığımızda tur kapsamımızda olan Hardangervidda doğa müzesine yönlendirildik. Müzede ziyaretçilere 20 dakikalık panaromik bir film gösterimi de yapılıyordu. Kısa belgeseli izleyip biraz müzede vakit geçirdikten sonra etrafı dolaşıp fotoğraf çektik. Doğa ne kadar huzurlu ve kucaklayıcıydı.
Bazen insan gördüğü güzelliğin gerçek olduğuna tek bir duyusuyla inanamayıp diğer duyularıyla destekleme ihtiyacı hisseder. Ben de sık sık kendime sesli olarak bu güzelliğin gerçek olduğunu tekrarlıyor, annemden de teyit alıyordum. Burada Geiranger’ de olduğu gibi yiyecek, içecek alabileceğiniz yerler bulunmuyor. O nedenle yanınızda atıştırmalık birşeyler getirmeniz iyi olur.
Bir süre sonra Norveç’ in en ünlü şelalelerinden biri olan Voringsfossen’ i görmek üzere Måbødalen vadisine doğru otobüsle yola çıktık. Manzaranın en güzel izlendiği yer Fossli Oteli’ nin bulunduğu nokta. Otobüsten indiğimizde manzara yine bizi büyüledi. Şelaleyi farklı açılardan fotoğrafladıktan sonra otobüsümüze binip Norheimsund’ a doğru yola çıkmak üzere Eidfjord kasabasına geri döndük. Döndükten sonra Norheimsund’ a giden bota binip Norveç’ in yeşil tepelerini ve küçük evlerini seyredip hayal dünyasına daldık.
Norheimsund’ a vardıktan sonra Bergen’ e dönmek üzere otobüsümüze bindik. Bergen otobüs terminali tren istasyonunun arka tarafında, otelimizin bulunduğu yolun üzerinde yer alıyordu. Bergen gece fotoğraf çekimini bir sonraki güne erteledim. Otelin terasından birkaç gün batımı fotoğrafı çekerek günü sonlandırdım.
Fotoğraf Galerisi